MicroStrategy CEO heeft zojuist Bitcoin Cash vernietigd met één tweet

Von | 25. September 2020

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, heeft een beknopt antwoord voor alle Bitcoin-nee-zeggers die blijven najagen dat de beste cryptocurrency als betaalmiddel gefaald heeft – het kan niemand iets schelen.

Hij is ervan overtuigd dat BTC niet eens hoeft te voldoen aan de definitie van ruilmiddel.

Waarom Bitcoin als betaalmiddel faalde

Het is bijna 12 jaar geleden sinds de start van Bitcoin, maar betalingen blijven een marginale niche binnen de branche, ondanks dat ze aanvankelijk werden gezien als de kernfunctie van crypto.

Bitcoin verbleekt in vergelijking met oudere betalingssystemen zoals Visa vanwege schaalproblemen. Het is handig om miljoenen of zelfs miljarden munten tussen verschillende portefeuilles te schudden tegen verwaarloosbare kosten, maar langzame en dure transacties maken de beste cryptocurrency onbruikbaar voor microbetalingen.

Zoals gemeld door U.Today , merkte gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, ook op dat de vluchtigheid van Bitcoin het onbruikbaar maakt voor betalingen in zijn toespraak over stablecoins eerder deze maand:

Hun waarde kan nogal wild fluctueren, niet verrassend. Ze lijken me ongeschikt voor de betalingswereld, waar zekerheid van waarde ertoe doet

Bitcoin Cash, de harde vork van Bitcoin die de blokgrootte verhoogde van 1 MB naar 8 MB voor blockchain-schaalbaarheid, wordt actief op de markt gebracht als P2P digitaal contant geld door zijn fervente voorstander Roger Ver. De prestaties waren de afgelopen jaren echter ronduit rampzalig, waarbij routinematig nieuwe dieptepunten ten opzichte van Bitcoin werden bijgewerkt.