Bitcoin’s Flash Crash Could Send it to Range Lows

Von | 4. Juli 2020
  • De Bitcoin-prijs daalde aanzienlijk op 2 juli.
  • De technische indicatoren zijn bearish, vooral op de korte termijn.
  • Bitcoin heeft de ondersteuning van zijn 50-dagen MA verloren.

Bitcoin (BTC) daalde aanzienlijk op 2 juli, en daalde van een high van $9.255 naar $8.940 in een tijdspanne van minder dan drie uur.

De daling creëerde ook een bearish engulfing candlestick op het dagelijkse tijdsbestek, waardoor de prijs onder een belangrijk voortschrijdend gemiddelde (MA) daalde.

Bitcoin Limbos Lagere

De Bitcoin System prijs was gestegen sinds het uitbreken van een dalende weerstandslijn op 29 juni. De stijging ging door tot 1 juli, toen de prijs geleidelijk begon te dalen, wat de volgende dag nog intensiever werd.

De prijs bereikte een dieptepunt van 8.940 dollar, waarmee de dalende weerstandslijn waar hij eerder uit was gebroken werd bevestigd. Echter, de prijs stuiterde naar boven en kwam dicht bij het kleine $9.030 steungebied.

De technische indicatoren zijn bearish. Terwijl de koers in eerste instantie boven het 200-uur voortschrijdend gemiddelde (zwart) bewoog, daalde hij weer naar beneden en wordt nu geconfronteerd met de weerstand van de 200 en 50-uur MAs. Bovendien is de RSI aanzienlijk gedaald tot onder de 50 en wordt nu mogelijk geconfronteerd met weerstand van de lijn.

Het volumepatroon is ook bearish, aangezien dit het hoogste is tijdens de uurlijkse bearish engulfing candlestick van gisteren. Hoewel het volume sinds 25 mei twee keer iets hoger is geweest, gebeurde dit tijdens de lange onderwinden, die niet aanwezig waren tijdens de daling van gisteren.

Uiteindelijk eindigde de rally na de scherpe daling precies op het 0,618 Fib-niveau, wat een veelvoorkomend omkeerniveau is. Dit zou erop kunnen wijzen dat de bounce een corrigerende beweging was en dat de koers al snel zijn neerwaartse beweging kon voortzetten.

Dagelijks tijdsbestek

De daggrafiek laat zien dat de koers nauwelijks het 0,5 Fib-niveau van de gehele daling heeft bereikt vanaf 22 juni. In plaats daarvan daalde de koers en creëerde een bearish engulfing candlestick gisteren.

De daling zorgde er ook voor dat de koers daalde tot onder zijn 50-dagen MA, die eerder als steunpunt had gefungeerd. Deze zelfde MA zal nu waarschijnlijk in de toekomst als weerstand gaan fungeren.

Als de koers zijn neerwaartse beweging voortzet, wordt verwacht dat hij helemaal tot het laagste punt in de range van $8.550 zal dalen.